Corba de llum

Corba de llum de l'asteoride 201 Penelope basada en imatges preses el 6 d'octubre de 2006 al Observatori Universitari Mount John. Mostra una mica més d'una rotació que dura 3,7474 hores.

En astronomia, una corba de llum és una gràfica de la intensitat de llum d'un objecte celeste o regió, en funció del temps. La corba de llum se sol construir a partir de llum d'una regió particular de l'espectre o banda fotomètrica: per exemple banda B, amb filtre blau o banda V, amb filtre verd.

Les corbes de llum poden ser periòdiques, com en el cas de binàries eclipsante, estrelles cefeides i altres estrelles variables, o aperiòdiques, com la corba de llum d'una nova, una estrella variable cataclísmica o una supernova

L'estudi de les corbes de llum, juntament amb altres observacions, poden proporcionar gran quantitat d'informació sobre els processos físics que les produeixen o constrènyer teories físiques sobre elles.[1]

  1. S. V. H. Haugan Separating intrinsic and microlensing variability using parallax measurements (astro-ph/9508112. August 1995) «Enllaç». Arxivat de l'original el 2011-09-29. [Consulta: 24 gener 2021].(anglès)

Developed by StudentB